Više
M

HOTEL BESTOVJE

INVESTITOR
ZAMA d.o.o.

LOKACIJA
Sveta Nedelja – Bestovje

GODINA
2013

POVRŠINA
1670.00 m2

Parcela planiranog hotela smještena je uz frekventnu prometnicu između Zagreba i Svete Nedelje, a pomanjkanje kvalitetne ugostiteljsko-turističke ponude na Svetonedeljskom području potaknulo je investitora da na parceli u svom vlasništvu izgradi manji hotel s restoranom i caffe barom.

Oblikovanje hotela određeno je nezahvalnim oblikom parcele i maksimalno dozvoljenim prostorno planskim mogućnostima. Želja klijenta bila je ostvariti kapacitet od minimalno 60 ležaja i veliki restoranski prostor za potrebe gostiju hotela, ali i vanjskih korisnika s obzirom na lokaciju planirane građevine unutar poslovne zone. Interpoliran između neujednačene poslovne i obiteljske izgradnje koju karakterizira šaroliki ulični potez, hotel se ističe čistim i jednostavnim oblikovanjem. Hotel je strogo funkcionalno podijeljen na javno-servisni dio u etažama podruma i prizemlja te smještajne jedinice u etažama 1, 2. i 3. kata. Specifičan tlocrt omogućio je racionalnu organizacijsku shemu, veliko otvoreno prizemlje s unutarnjim sadržajima koji se logično i skladno nadovezuju. U podrumskoj etaži smješteni su dio kuhinje s pratećim spremištima i prostorijama za obradu namirnica, garderobe osoblja, praonica i glačaonica, tehničke prostorije, sanitarije za korisnike caffe bara i restorana, te manja restoranska blagovaonica. U etaži prizemlja koja, izuzev dva stubišta, funkcionira kao javni „open space“ nalaze se kuhinja otvorenog tipa s velikom restoranskom halom i ulazom orijentiranim prema prometnici, dok su recepcija za goste i caffe bar smješteni bočno sa zasebnim ulazom i karakterizira ih intimnija atmosfera. Projektom je predviđeno 30 smještajnih jedinica na gornjim etažama koje se s obzirom na sadržaje i kvadraturu dijele na 3 osnovne vrste soba, jednokrevetne, dvokrevetne te trokrevetne – tzv. family room.

Odijeljenost javno-servisnog od smještajnog dijela reflektira se na pročeljima upotrebom različitih materijala, tekstura i boja. Na donjem dijelu naglasak je na velikim ostakljenim površinama koje podcrtavaju javni karakter prizemlja i tamnih dijelova pročelja obučenih fasadnom opekom. Gornje etaže smještajnih jedinica oblikovane su kao kompaktan bijeli volumen urezan horizontalno položenim tamnim otvorima s griljama čime je istovremeno ostvarena dinamika i elegancija pročelja.

HOTEL BESTOVJE

INVESTITOR
ZAMA d.o.o.

LOKACIJA
Sveta Nedelja – Bestovje

GODINA
2013

POVRŠINA
1670.00 m2

Parcela planiranog hotela smještena je uz frekventnu prometnicu između Zagreba i Svete Nedelje, a pomanjkanje kvalitetne ugostiteljsko-turističke ponude na Svetonedeljskom području potaknulo je investitora da na parceli u svom vlasništvu izgradi manji hotel s restoranom i caffe barom.

Oblikovanje hotela određeno je nezahvalnim oblikom parcele i maksimalno dozvoljenim prostorno planskim mogućnostima. Želja klijenta bila je ostvariti kapacitet od minimalno 60 ležaja i veliki restoranski prostor za potrebe gostiju hotela, ali i vanjskih korisnika s obzirom na lokaciju planirane građevine unutar poslovne zone. Interpoliran između neujednačene poslovne i obiteljske izgradnje koju karakterizira šaroliki ulični potez, hotel se ističe čistim i jednostavnim oblikovanjem. Hotel je strogo funkcionalno podijeljen na javno-servisni dio u etažama podruma i prizemlja te smještajne jedinice u etažama 1, 2. i 3. kata. Specifičan tlocrt omogućio je racionalnu organizacijsku shemu, veliko otvoreno prizemlje s unutarnjim sadržajima koji se logično i skladno nadovezuju. U podrumskoj etaži smješteni su dio kuhinje s pratećim spremištima i prostorijama za obradu namirnica, garderobe osoblja, praonica i glačaonica, tehničke prostorije, sanitarije za korisnike caffe bara i restorana, te manja restoranska blagovaonica. U etaži prizemlja koja, izuzev dva stubišta, funkcionira kao javni „open space“ nalaze se kuhinja otvorenog tipa s velikom restoranskom halom i ulazom orijentiranim prema prometnici, dok su recepcija za goste i caffe bar smješteni bočno sa zasebnim ulazom i karakterizira ih intimnija atmosfera. Projektom je predviđeno 30 smještajnih jedinica na gornjim etažama koje se s obzirom na sadržaje i kvadraturu dijele na 3 osnovne vrste soba, jednokrevetne, dvokrevetne te trokrevetne – tzv. family room.

Odijeljenost javno-servisnog od smještajnog dijela reflektira se na pročeljima upotrebom različitih materijala, tekstura i boja. Na donjem dijelu naglasak je na velikim ostakljenim površinama koje podcrtavaju javni karakter prizemlja i tamnih dijelova pročelja obučenih fasadnom opekom. Gornje etaže smještajnih jedinica oblikovane su kao kompaktan bijeli volumen urezan horizontalno položenim tamnim otvorima s griljama čime je istovremeno ostvarena dinamika i elegancija pročelja.