More
M

COMMERCIAL BUILDING „SAMOBORSKI VRT“

INVESTOR
Samoborski vrt d.o.o.

LOCATION
Sveta Nedelja

YEAR
2016

FLOOR AREA
360.00 m2

A large, but narrow and lengthy lot on which the commercial building of the company „Samoborski vrt“ d.o.o. would be located, demanded an elongated, rectangular plan view. The structure has been designed as a two-storey building with a flat roof, cut-out section of the entrance and the loggia along the longer, western façade.

The project was assigned by the company „Samoborski vrt“ d.o.o. and the aim was to build a new commercial building which would meet all the requirements of a quality and functional working environment. The building houses office premises and a shop. The shop – a garden centre with the pertaining storeroom and the staff locker room- is located on the ground floor. The first floor contains the office premises, toilets and a kitchenette. The office story has been conceived, in part, as separate, closed office units, while the rest has been envisaged as open-space office areas – flexible space which can be subsequently defined in accordance with specific needs.

The building is cladded in large, Equitone panels, arranged in the herringbone pattern in grey colour which ensure a distinct, monolith appearance of the structure. With the simple, but at the same time very attractive façade design, we have achieved a structured and velvety surface of the exterior. The constant changes in weather conditions provide natural and subtle variations in hue of the panelling and, consequently, of the facades as well. Every moment of the day, depending on the angle at which the sun shines, the façade has a different appearance.

COMMERCIAL BUILDING „SAMOBORSKI VRT“

INVESTOR
Samoborski vrt d.o.o.

LOCATION
Sveta Nedelja

YEAR
2016

FLOOR AREA
360.00 m2

A large, but narrow and lengthy lot on which the commercial building of the company „Samoborski vrt“ d.o.o. would be located, demanded an elongated, rectangular plan view. The structure has been designed as a two-storey building with a flat roof, cut-out section of the entrance and the loggia along the longer, western façade.

The project was assigned by the company „Samoborski vrt“ d.o.o. and the aim was to build a new commercial building which would meet all the requirements of a quality and functional working environment. The building houses office premises and a shop. The shop – a garden centre with the pertaining storeroom and the staff locker room- is located on the ground floor. The first floor contains the office premises, toilets and a kitchenette. The office story has been conceived, in part, as separate, closed office units, while the rest has been envisaged as open-space office areas – flexible space which can be subsequently defined in accordance with specific needs.

The building is cladded in large, Equitone panels, arranged in the herringbone pattern in grey colour which ensure a distinct, monolith appearance of the structure. With the simple, but at the same time very attractive façade design, we have achieved a structured and velvety surface of the exterior. The constant changes in weather conditions provide natural and subtle variations in hue of the panelling and, consequently, of the facades as well. Every moment of the day, depending on the angle at which the sun shines, the façade has a different appearance.